Eervolle vermelding – Open oproep voor bouwen op elkaar’ voor gestapelde particuliere bouw in Den Haag, Gemeente Den Haag

Home / Eervolle vermelding – Open oproep voor bouwen op elkaar’ voor gestapelde particuliere bouw in Den Haag, Gemeente Den Haag

Project: Baron von Münchhausen; zelfbouwtoren in Den Haag Laakhaven-West, Binnen een innovatieve draagstructuur (Holcon) van Chiel Bartels (Bartels & Vedder BV) is een ongekende variatie aan individuele woonvormen mogelijk.
Inzenders: Jan Bochmann Architecten, Baneke Architecten, Ingenieurs‐ en consultancybureau Bartels & Vedder, Adviesbureau Van der Weele.

Uit juryrapport (gefragmenteerd):

Qua expressie een prachtige ranke toren, stedenbouwkundig logisch en sterk. Maar wel een conventioneel beeld dat de essentie van de prijsvraag niet verbeeldt. Het maakt de belofte van een slimme bouwtechniek (mee verschuivende hijsconstructie) en -logistiek waar. Er is nagedacht over de juridische organisatie (BV constructie) en financiering van het project. Eigendom en gebruik worden losgekoppeld. Het heeft de potentie om daadwerkelijk gebouwd te kunnen worden.

Deze inzending spreekt architectonisch zeer tot de verbeelding, maar komt naar de opvatting van de jury eerder in aanmerking om in opdracht van een (kleinschalige) opdrachtgever gerealiseerd te worden waarbij toekomstige gebruikers wel veel mogelijkheden hebben invloed uit te oefenen op de inhoud van het gebruik.

Klik hier voor het artikel op architectenweb.nl en hier voor het volledige jury rapport

    Wesley   Posted in: