Modulaire Drijvende Eilanden

Home / Modulaire Drijvende Eilanden

De Modulaire drijvende eilanden is een product van Bartels & Vedder, dat speciaal ontwikkeld is voor drijvende wijken. Een vraagstuk komende vanuit één van onze partners in Maleisië, waar beschikbaar land steeds schaarser begint te worden. Wonen, werken en leven op het water worden steeds normaler en soms zelfs noodzakelijk. Door deze toename van de vraag en noodzaak is aan ons gevraagd om voor deze groeiende bouwstijl een oplossing te engineeren. Het drijvend eiland moet hele wijken, boerderijen, tuinen, grote locaties of gebouwen kunnen huisvesten.

Voor ons lag de uitdaging in het vinden van een oplossing die flexibel moet bewegen met de schommelingen van het water, daarbij stabiel moet blijven, zijn diepgang blijft behalen en tevens de hoogste constructieve kwaliteit behoort te hebben. De schommelingen waar wij mee moesten werken varieerden van 15 meter binnen het jaar en 1 meter binnen 24 uur.

De combinatie tussen onze constructieve en waterbouwkundige expertise heeft geleid tot het uiteindelijke product: Modulaire drijvende eilanden op basis van het door Bartels gepatenteerde HOLCON® systeem.

Dit systeem bleek dusdanig sterk, flexibel en daarom succesvol dat het gelijk is ingezet voor het drijvende veerboten terminal van ruim 5.000 m².

Mocht u dit systeem willen toepassen voor uw project of wilt u advies, neem dan gerust contact met ons op.


Projecten 

 


 Vorige Volgende